Workshops | BinnenBuitenAdvies

Workshops natuurcoaching

Themawandeling voor een groep van minimaal vijf en maximaal tien personen
Periodiek organiseer ik als wandelcoach uit Zeeland groepswandelingen met een thema. Gezamenlijk gaan we op pad waarbij we stiltemomenten afwisselen met gesprekken over een thema. Deze wandelingen in de natuur brengen je dichter bij jezelf, in het hier en nu en brengen balans tussen hoofd, hart en lichaam. Tijdens de wandelingen geef ik je als wandelcoach uit Zeeland handvatten waar je met aandacht naartoe kunt gaan. Door natuurcoaching en door op deze manier samen te wandelen ontstaat zowel rust als energie.
De prijs bedraagt 15 euro p.p. inclusief BTW voor een begeleide wandeling van een uur.
Een wandeling op maat of in combinatie met een andere activiteit is natuurlijk mogelijk, neem hiervoor contact met mij op.

Inspiratiedag: Helemaal in je element zijn!

Een nieuwe datum voor de inspiratiedag volgt binnenkort. Deze inspiratiedag is gericht op vrouwelijke ondernemers. 

Ontspannen in je element zijn…

Ben jij in je element? Wanneer ben jij in je element? Ben je dat ook vaak genoeg? Steeds vaker horen we: ‘ik heb het te druk’ of ‘kan ik dat wel.’ Onze gedachten gaan vervolgens met ons op de loop en duiken steeds vaker op (‘hoe ga ik het allemaal voor elkaar krijgen’).
Mensen realiseren zich onvoldoende dat dát juist de reden is dat ze stress hebben of ‘niet lekker in hun vel zitten’. Hun leven krijgt een wending die ze diep van binnen eigenlijk niet willen. Je komt op een soort van kruispunt in je leven, maar

 • Welke kant ga je nu op?
 • Kan dat wel?
 • Kan ik dat wel?
 • Wie ben ik eigenlijk, wat wil ik, wat kan ik?

Onze maatschappij vergt steeds meer van ons. Zeker als vrouwelijke ondernemer. We moeten steeds meer en houden veel ballen in de lucht. We zijn niet alleen ondernemer maar ook vaak partner, kind, moeder, zus... Naast werk hebben we hobby’s, we sporten, netwerken…
Al deze rollen willen we liefst zo perfect mogelijk uitvoeren, dat zijn we zo gewend in onze prestatiemaatschappij. En het succes wat we nastreven, bereiken we nooit, er is altijd iemand beter, de lat gaat altijd weer omhoog.
Kortom: meer, meer, meer. Deze wedstrijd is niet vol te houden. Wanneer was jij voor het laatst echt in je element? Tijd voor een time-out.

Natuurcoaching Coaching in de natuur Wandelcoach Viola Poppe

Wil jij leren:
Meer rust te ervaren
Effectief te zijn zonder druk te voelen met je tijd om te kunnen gaan
Meer zelfvertrouwen te hebben
Op speelse, lichte wijze je doel te bereiken

Lees dan verder, wij kunnen je helpen.
Tijdens onze inspiratiedag ‘helemaal in je element zijn’ gaan we jou op een hele creatieve en ontspannende wijze tools aanreiken waardoor jij weer echt jezelf kunt zijn. Activiteiten die je weer rust en inzichten geven. Om erachter te komen wat je werkelijk wilt en hoe je dat kunt bereiken. Wat kun je doen om weer heerlijk verder aan de slag te kunnen. Teruggaan naar jouw oorspronkelijke bedoeling.

 • Nieuwe inzichten
 • Nieuwe verbindingen
 • Nieuwe energie
 • Nieuwe flow

Een leven met dagelijkse voldoening, dat wil toch iedereen? Geluk ervaren doordat we plezier hebben in hetgeen we doen, rust om bezig te zijn met datgene wat we echt willen doen.
Viola Poppe (veranderkundige) en Leon van der Flier (visual artist) bundelen hun krachten en nemen je een dag mee naar een wereld die echt om jou draait. De locatie is het inspirerende bosgebied de Brabantse Wal bij Bergen op Zoom, want de natuur inspireert en verwondert. We leren je zien en niet alleen kijken. Op speelse wijze leer je door natuurcoaching meer over jezelf en hoe jij het beste in je element bent. Hiervoor gebruiken zij verschilende theorieën, modellen, creatieve oefeningen, inspirerende hulpmiddelen en effectieve werkvormen. Natuurlijk hoort daar een (h)eerlijke lunch bij en koffie/thee met wat lekkers.
Samen met andere vrouwelijke ondernemers gaan we aan de slag. Weg van de gebaande paden. Op zoek naar jouw beren op de weg om ze vervolgens het bos in te sturen. Op zoek naar je eigen kompas, zodat jouw leven weer richting krijgt.

Wat betekent dit concreet? We gaan

 • Fysiek aan de slag, op een mindful wijze, niet rennen en vliegen
 • Visualeren, je gaat zelf beelden creëren met je smartphone
 • Reflecteren, wat zeggen fotobeelden over ons
 • Resultaatgericht werken, doelen bepalen en focussen
 • Werken met elementen, toevoegen of weghalen, wat past bij jou?

Door deze time-out dag met anderen te delen, ervaar je dat we ons allemaal wel eens aan de elementen overgeleverd voelen. Diezelfde elementen kunnen ons ook weer op weg helpen. En zo maken we samen de wereld een beetje mooier, ga je met ons mee?

Wandelcoach in Zeeland Themawandeling: ontspannen in je element zijn Wandelcoach Zeeland

Aanmelden voor natuurcoaching

Wat heb je nodig: smartphone en oplader, warme kleding en makkelijke schoenen voor buiten (wandeling bos) en enthousiasme

Wat is de investering: Investering 179,- p.p. (excl. btw) / inclusief koffie, thee en lunch / vrouwelijke ondernemers / minimaal 5 maximaal 8 personen / persoonlijke aandacht en adviezen op maat

Wat brengt deze dag jou: rust in je dagelijkse hectiek, meer voldoening, succes en plezier in je werk, gezonder leven, meer zelfinzicht en na een tijdje een surprise thuis ontvangen

Waar: Locatie: Stayokay Bergen op Zoom

Wanneer: Een nieuwe datum volgt binnenkort. 

Aanmelden: Aanmelden voor coaching in de natuur kan door een bericht te sturen via contact.

GRATIS proefsessie Contact

Wie ben ik?

Viola Poppe, change consultant en coach

“Life isn’t about waiting for the storm to pass, it’s about learning to dance in the rain (Vivian Greene)”.

Ik ben nieuwsgierig, oprecht, intuïtief en sta open en onbevangen in het leven. Wat mij verder kenmerkt zijn mijn mensgerichtheid, mijn flexibele en enthousiaste aanpak en mijn discipline en gedrevenheid. Waar ik aan begin, maak ik af. Resultaatgerichtheid is mijn kader. 
Mijn nieuwsgierigheid vind je terug in mijn diverse opleidingen: een bachelor in bedrijfseconomie, een master in bedrijfskunde (MBA), een post-hbo opleiding tot Register Wandelcoach en een veranderkundige opleiding (CMC).
Mensen fascineren mij en ik ben ervan overtuigd dat de mens ten diepste een lerend wezen is. De ontwikkeling van de mens vanaf de oertijd tot het heden, laat zien hoe leergierig de mens is, onze ontwikkeling staat nooit stil. Dit impliceert dat ik mezelf doorlopend wil blijven ontwikkelen. Anderen begeleiden bij hun ontwikkeling vind ik geweldig om te doen. 

Verbinding is voor mij het meest belangrijke in het leven, verbinding met jezelf en verbinding in interactie met anderen. Via verbinding ontstaat een mooiere leefwereld, een duurzame samenleving, een mensgerichte werkgemeenschap. Verbinding maken heeft vele facetten zoals jezelf kwetsbaar opstellen, actief luisteren, geloofwaardig zijn en vertrouwen geven.
Verbinding maken houdt ook innoveren in, invloed uitoefenen, rekening houden met vele subjectieve waarheden en lokale communities, kortom het creëren in interactie vraagt nogal wat. Mijn bijdrage bestaat eruit te helpen om verbindingen tot stand te laten komen.

Werkwijze

Mijn expertisevlakken zijn financiën, bedrijfskunde, coaching en veranderkunde. Deze brede achtergrond maakt dat ik vanuit diverse invalshoeken naar organisaties en mensen kijk en een breed palet van interventies inzet om resultaat te bereiken.
Mijn werkwijze is om eerst te onderzoeken: observeren zonder te interpreteren en feitelijkheden opzoeken. Wachten met gevolgtrekkingen richting toekomst maken, totdat ik weet hoe het in het hier en nu in elkaar zit. Ik probeer om vrij van oordeel en van automatische reacties informatie in mij op te nemen om tot de kern van een probleem te komen. Ik ben warm en betrokken, maar stel ook scherpe, soms schurende vragen om de essentie bloot te leggen. 

Ik werk vanuit compassie en ik wil mensen bewegen te (her)ontdekken waar zij van zijn, waar hun innerlijk kompas ze naartoe (bege)leidt, hoe zich dat verhoudt tot onze maatschappij en de organisatie waarin zij werkzaam zijn.
Mijn werkmethode geeft geen kant-en-klare adviezen of oplossingen. Mijn rol is faciliterend, samen vinden we de puzzelstukjes en leggen we de best passende puzzel. Ik begeleid mensen om hun zelfoplossend vermogen te vergroten. Hierbij verbind ik ook doen, denken en beslissen.

Als veranderkundige en als coach ga ik graag met mensen naar buiten, op zoek naar nieuwe perspectieven en inzichten. Ik voer de dialoog met mensen om erachter te komen wat ze werkelijk ten diepste willen en hoe zij zich daartoe verhouden. Wat moet er vervolgens veranderen om weer aan de slag te kunnen met de oorspronkelijke bedoeling, met het echte doel.

Mijn opdracht is voor mij afgerond, wanneer ik niet meer nodig ben. Mijn werkwijze leidt ertoe dat mensen zelf aan zet kunnen zijn.

Change consultancy

Diverse ontwikkelingen, met name technologische, dwingen organisaties tot veranderingen in hun manier van werken. Functies, rollen en afdelingen gaan meer door elkaar heen lopen, samenwerken wordt de norm. Hierbij past minder hiërarchie, meer eigenaarschap en verantwoordelijkheid op de werkvloer. Een uitdaging voor organisaties om hier tijdig in mee te gaan, het vraagt om een andere vorm van management en het inzetten van een andere koers qua visie.

Mijn rol als change consultant bij deze processen is die van verbinder, verbinden van harde resultaten met zachte factoren zoals gedrag, verbinden van mensen binnen en buiten de organisatie en het verbinden van waarden van mensen en doelen van organisaties.  Als veranderkundige help ik u veranderingstrajecten succesvol te laten zijn vanuit persoonlijk leiderschap.

Hoe werkt change consultancy concreet?

In mooie managementtaal klinkt het ongeveer zo: als change consultant zoek ik samen met jou naar oplossingen en zoeken we naar een effectieve manier van organiseren om de bedoeling van de organisatie weer voorop te krijgen. Mensgericht denken, de onderstroom zichtbaar krijgen en het doel leidend laten zijn in plaats van het middel. Hiervoor gebruik ik verschillende theorieën, modellen, hulpmiddelen en werkvormen.
Concreet werk ik als change consultant op diverse lagen en niveaus: Samen op zoek naar interventies om in jouw organisatie of team in te zetten. Kunnen we een hefboomwerking teweeg brengen, zodat interventies echt veranderingen teweeg brengen? Kijken naar wat er werkelijk gebeurt en gedaan wordt, versus hetgeen gezegd wordt. Elke situatie is anders, elke interventie ook. Wat werkt hier en nu, bij ons, daar ga ik naar op zoek. Tegelijkertijd gaan we met jouw eigen professionele identiteit aan de slag. Wie ben jij, waar geloof je in, wat maakt jou jou? Ben je verbonden met jezelf, hoe krijg je weer energie? En als laatste hebben we samen reflectiegesprekken, ik houd je een spiegel voor en zet vensters open. Zodat buiten naar binnen kan. En vice versa.

Maatwerk

Elk traject is maatwerk, neem contact op om jouw gewenste traject te bespreken. 
Wil jij ervaren hoe ik werk als veranderkundige, hoe ik jouw en/of je bedrijf van dienst kan zijn? Ik bied een klankbordsessie aan, waarin er tijd is om jouw inzichten en lastige vraagstukken of besluitvorming te bespreken.

Klankbordsessie

Nieuws

Vul onderstaand formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Beste Viola,

Met vriendelijke groeten,